петак, 22. март 2013.

Веверица и меда

Нашле веверице једну чоколаду. Биле су срећне док није дошло време да је поделе. Како је поделити? Поделили су је на два једнака дела, или бар је тако мислила једна веверица. Другој веверици делови нису деловали једнаки. Зато је почела да се љути и говори како нису делови подједнаки, а прва опет говорила како јесу. Тако је почела свађа око чоколаде.
Гласну свађу чуо је и меда који је туда пролазио. изненадио се када је погледао веверице и оно око чега се веверице свађају. Волео је и меда чоколаду и пало му је на памет како би могао да искористи свађу и узме чоколаду за себе. Дошао је веверицама и као распитивао се зашто се свађају. Веверице су почеле да причају и током приче сетиле се да би меда онако јак, велики  и моћан могао да буде добар судија. Око тога су се сложиле веверице. И тако је меда постао  судија, а две половине чоколада била код меде.
Меда загледа се у оне два дела чоколаде и после пажљивог посматрања рече: "Знате..., биле сте у праву. Једно парче чоколаде јесте веће од овог другог! Не брините ништа средићу ја то!" И стварно је меда решио проблем. Одгризао је кодмад чоколаде од (наводно) већег парчета и појео. Затим је вратио делове чоколаде веверицама.
Једна од веверица опет поче да се љути говорећи меди да је сада њен део мањи и да је опет проблем. Меда узе оба комада, премери их и од оног већег комада одгризе парче, и врати веверицама чоколаду. Онда стаде прва веверица да кука како сада она има мању половину. Меда опет узе, одгризе комад од веће половине... И тако мало по мало, парче по парче, меда поједе целу чоколаду.
"Медо, па ми сада немамо чоколаду? Ти си нам све појео." рече једна веверица. На то ће меда "Јесам, али сада бар нећете да се свађате!". Насмеја се меда у себи и оде пуног стомака, а веверице остадоше збуњене у миру и тишини.

Нема коментара:

Постави коментар

Предложите, критикујте, сваки коментај је важан...Хвала вам