петак, 2. август 2013.

"Возе аутомобили"

Узраста: од 3 године
Време трајања: по жељи деце
Број играча: 2 и више
Игра има пуно различитих варијација и верзија. У овом случају игра ће бити везана за аутомобиле и пригодна за активности које обрађују саобраћај, иначе уместо аутомобила могу бити лептири, ласте или птице у гнезду, пилићи у јајету итд. Мени лично највише одговарају обручеви за обележавање гараже, а ту постоје разне могућности: траке, кредом исцртати, папирни цветови... 

Верзија 1: У обручевима којих има онолико колико има деце, а који су разбацани по простору за игру, деца стоје у њима. Када деца чују речи водитеља игре "Возите аутомобили" деца излазе из обручева и насумично се крећу по простору за игру. Могу да имитирају звукове аутомобила. Када се чује од водитеља "Аутомобили у гаражу", то је знак да се деца врате и стану у најближи обруч. Обруч представља "гаражу". Игра се понавља док траје интересовање деце.
Верзија 2: Игра се игра на исти начин, али док се "аутомобили" крећу водитељ узима и склања један од обручева. Када водитељ каже "Аутомобили у гаражи" деца се враћају у гаражу, али собзиром да једно дете неће имати своју гаражу, то дете ће прескочити следећи круг игре и прикључиће се у наредној игри.
Верзија 3: Игра се игра на исти начин, али док се "аутомобили" крећу водитељ узима и склања један од обручева. Када водитељ каже "Аутомобили у гаражи" деца се враћају у гаражу, али собзиром да једно дете неће имати своју гаражу, то дете испада из игре. Игра се понавља док не остане једно дете оно ће бити наредни водитељ игре.

Нема коментара:

Постави коментар

Предложите, критикујте, сваки коментај је важан...Хвала вам