четвртак, 2. мај 2013.

Мозаик од стиропора

Израда мозаика од стиропора је много забавно! То је отворени, шарене уметнички пројекат. Деца воле да стварају и раде са материјалима за рециклижу. Коришћењем овог материјала штеди се и чува природно богатство. 
Шта вам је потребно:
Стиропор што тањи то боље 
акрилне боје  
маказе 
лепак 
папир на коме ћете лепити мозаик 
Напомена: Уколико користите стиропор који је бачен прво га стерилишите.
Како смо их направили: Потребни су равни комади стиропора. На једној страни стиропора потребна су два премаза од акрилне боје. Нека се први слој потпуно осуши пре поновног премаза. Акрилне боје се суши брзо, али можете убрзати процес уз помоћ фена за косу. Раније смо се користи темперама за овај процес у прошлости, али темпере имају тенденцију да се љуска. Ја сам отклонити тај проблем лаком преко боје. Када су ваша стиропор табле потпуно суве, потрбно је да га ваше дете исече на комаде неправилне величине и облике. Овај процес је много забаван, и добра прилика за вашу дете да ојача своју сензомоторику. 
Сада је време да направите уметничко дело! Дете на полеђини стиропора наносе лепак и затим га лепе на папир. Морају га притиснути. Подстакните дете да потпуно попуни свој папир, испуњава свих празнина је могуће са мањим комадићима стиропора. Имају маказе практичних тако да дете може да смањи веће делове до величине да стане у празнине. 
Овај пројекат не мора да буде једнодимензионалан. Једно дете брзо је открило да је могло да своје уметничко дело прошири у висину, па је слагало једно на друго парче стиропора. 
Без обзира на то како ваше дете одлучи да залапи комаде стиропора његов или њен рад, то ће се завршити као уметничко дело у сваком простору.



.

Нема коментара:

Постави коментар

Предложите, критикујте, сваки коментај је важан...Хвала вам